Nieuws uit groep 8

week 43

Beste ouders,

We zijn deze week gestart met de kinderboekenweek Gi-Ga-Groen. Het 2e thema van Blink: ”Op leven en dood sluit hier prima bij aan.

We hebben het gehad over dood, levend en levenloos. Wanneer is iets levenloos? Bij sommige voorwerpen kan dat discussie opleveren. Iedereen mocht zelf een quizvraag bedenken en het antwoord opzoeken. De klas werd verdeeld in groepjes van 3. Elk groepje las zijn eigen vragen voor. De andere groepjes mochten hun antwoord op een white bordje schrijven. Er werden hele goede vragen gesteld. Over de uitleg van het antwoord was ook nagedacht.

1. Is een afgezaagde boom dood-levend-levenloos? (Kaij)

2. Is een geplukte appel dood-levend-levenloos? (Lance)

Rapportfolio

De kinderen hebben weer werkstukken verzameld om in hun portfolio te bewaren. Helaas zijn nog niet alle mappen op school. Wilt u deze zo snel mogelijk meegeven? We missen er nog 5!

Topo toets Afrika

Alle kinderen hebben woensdag een leerblad meegekregen. De toets wordt afgenomen op woensdag 2 november. Leer ze!

Prentenboek voorlezen aan de kleuters van juf Luka.

Over de gang, de huisjes en de lokalen zaten kinderen verspreid op de grond, met een prentenboek. Er werd voorgelezen door de kinderen van groep 8. De kleuters luisterden aandachtig. Soms werden er ook vragen gesteld (begrijpend lezen). Complimenten aan groep 8, het was weer geslaagd.

https://photos.app.goo.gl/TaLE3RmgZBLzAb4p9

Fijn weekend allemaal, groetjes juf Annika en juf Marjo.