Weekbericht

12 t/m 16 september

Beste ouders,

Leescircuit

Deze week hebben wij de 2e ronde van het leescircuit gedaan. Iedere maandagochtend krijgen de kinderen een andere opdracht rondom lezen. De opdrachten die de komende weken in het leescircuit zitten zijn:

- Bereid een prentenboek voor om aan de kleuters voor te lezen (vlak voor de herfstvakantie zullen wij dit ook echt gaan doen).

- Slingerlezen: allemaal hetzelfde boeken en om de beurt een zin lezen.

- Hoofdstuk uit Graaf Sandwich presenteren. Dit is een boek met allemaal feiten en weetjes over eten.

- Stripboek lezen

- Boekgedicht maken (zie: foto’s --> https://photos.app.goo.gl/PAhRZnjAt7kFGoCE8)

 

Thema Blink

Heeft u al op de website gekeken? Op onze groepspagina staan een paar berichten van kinderen over het thema.

Deze week hebben wij het gehad over de familie van Oranje. Hoe Willem II opdracht gaf voor het maken van de grondwet en Nederland zo een democratie werd. Wij hebben het gehad over de politieke en sociale verschillen in die tijd (bijv. rondom het kiesrecht).
Ook het kinderwetje van Van Houten kwam voorbij.

De kinderen konden zich deze week verder oriënteren op het kiezen van een bekende familie voor het uiteindelijke eindproduct: De familietafel.

Wij zien al hele mooie, ingevulde stambomen op school komen.

Topotoets

Op woensdag 14 september hebben alle kinderen een leerblad voor topografie meegekregen. De toets wordt 21 september afgenomen. Leer ze!

Stambomen

Bedankt dat jullie meegedacht hebben met de kinderen om thuis een stamboom in te vullen. Ze zijn erg mooi geworden. Ze kunnen in een lijstje...

https://photos.app.goo.gl/beiBnvPqKNgy52HY7

Presentatie van de klassenmissie

Onze missie is gepresenteerd door middel van een circusvoorstelling met clowns, apen, tovenaars en acrobaten. En ook nu weer door de kinderen zelf bedacht. Het was genieten....

https://photos.app.goo.gl/r79HZCrxPdNmbPeg7

Twee flower power dagen.....

Alle kinderen mogen op 20 en 21 september verkleed als hippie op school komen. In het Thema van Blink gaan we de hippietijd bespreken. Om in de sfeer te komen, leek dit ons een goed idee. Wierook, blokhakken, bloemenkransen, Boudewijn de Groot, lange haren, soulpijpen, bontjassen, enz. Wij doen natuurlijk ook mee.....peace everybody.

Fijn weekend allemaal, groetjes juf Annika en juf Marjo.

 

 

newsletter newsletter