Weekbericht

De week van maandag 5 september

Beste ouders,

Op maandag is er ontzettend hard gewerkt door de kinderen. ’s Ochtends rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen. ’s Middags in de speelzaal weer wat oefeningen gedaan voor de groepsvorming. We hebben het ook gehad over gewoonte 4, 5 en 6.

Blink

Dinsdag zijn we gestart met de introductieles van het nieuwe thema van Blink: Fantastische families. Niet alleen Wereldoriëntatie, maar ook woordenschat en creatief schrijven kwamen vandaag binnen dit thema aan bod. Wanneer kinderen spullen hebben die bij dit thema passen, mogen zij dit meenemen naar school en krijgt het een plek op de thematafel in de klas.
Ik vertel nog niet zoveel over het thema, want de kinderen zijn druk bezig met het typen van een informatief bericht die op de groepspagina van de website zal komen te staan volgende week.
De gymles werd vandaag afgesloten met een vertrouwensoefening (zie foto’s). De kinderen mochten zelf kiezen of ze het wilden en hoe hoog de mat zou gaan. Aan het einde moest gymjuf Manon zelf ook van de kinderen.

https://photos.app.goo.gl/BkeXemmBcppjWWTR7

Lieve moeder.....

Tijdens de W.O. lessen van Blink, hebben we de 1e Wereld Oorlog behandeld. De oorlog speelde zich vooral af in de loopgraven. Dat maakte op veel kinderen een diepe indruk. Ze hebben zich verplaatst in de emoties en belevenissen van de soldaten. Ze mochten een brief schrijven (als soldaat) aan hun familie. 

https://photos.app.goo.gl/HKWRcXif3fvz9HKbA

De klassenmissie

De kinderen hebben met elkaar weer een fantastisch optreden bedacht om hun klassenmissie te presenteren op 14 september.

De familiestamboom

Vandaag zijn we begonnen met het schilderen van een levensechte boom. De enige kleuren die de kinderen kregen, waren geel, rood, blauw en zwart. Er moest gemengd gaan worden. We hebben wat verftechnieken bekeken en zijn van start gegaan.

Alle kinderen kregen een blad met een boom (stamboom) mee naar huis. Het is de bedoeling dat daar de namen van de familie in komen te staan. Woensdag 14 september moet het blad weer op school zijn. Dit blad gebruiken we om kaartjes in te vullen en in de geschilderde boom te hangen. 

https://photos.app.goo.gl/beiBnvPqKNgy52HY7

 

Fijn weekend allemaal, gezellige kermisdagen, groetjes juf Annika en juf Marjo.

 

newsletter newsletter