Nieuws uit groep 7

week 19

Beste ouders,

Hebben jullie genoten van de vakantie? Lekker uitgerust?......nu nog 9 weken en dan is het al weer zomervakantie. Wat gaat de tijd toch snel.

Bezoek van juf Annika.

Op dinsdag 17 mei komt juf Annika met Jolijn op school. We kunnen allemaal de baby bewonderen.

Gastspreker Jorna Tas (2e W.O.).

Deze week ronden we het thema de 2e W.O. af. Donderdag kwam Jorna Tas vertellen wat er met haar Joodse familie is gebeurd in de oorlog. Een indrukwekkend verhaal. De kinderen hebben ademloos zitten luisteren. Klik op de link.

https://photos.app.goo.gl/tHYd1wn4SKBr74az5

Schoolhandbal.

Twee teams deden mee uit groep 7. De meisjes waren in gedeeld in de poule van groep 8. Dat was een hele klus. Er werd fanatiek en sportief gespeeld, maar de meisjes van de andere teams waren groter en sterker. Respect voor jullie dat er tot het eind aan toe gestreden werd. De jongens zijn eerste geworden. Jawdat stond geweldig te keepen en er werd heel goed samengewerkt. Dit resulteerde in de eindoverwinning. Gefeliciteerd jongens! Coaches Bedankt voor jullie inzet!

https://photos.app.goo.gl/YMBSxQ3ksbwNZ4Hq8

Schoolfotograaf.

Op maandag 16 mei en op woensdag 18 mei komt de schoolfotograaf langs. 

Hoe houd je een conflictgesprek.

In de taalles hebben we geleerd om een conflictgesprek te houden. Je geeft je mening met argumenten, je luistert naar de ander. Je bespreekt de verschillen. Je eindigt met een win win situatie. Er werden hele leuke oplossingen bedacht. Klik op de link om alle gesprekken te zien/horen. 

https://photos.app.goo.gl/oSwJaXzF6emkkGWf8

Toets Engels.

Op 19 mei is de toets Engels unit 4. Iedereen heeft een leerblad mee naar huis gekregen. Succes met leren.

Werkstukken.

We zijn gestart met het maken van een werkstuk. In classroom kunnen de kinderen er ook thuis aan werken. Op 16 juni is de inlever dag.

Fijn weekend allemaal, groetjes juf Marjo.

summervacation summervacation