Aangepaste en aangescherpte maatregelen per 29-11-2021

In de persconferentie van 26 november heeft u gehoord dat de scholen vooralsnog open blijven. Dat is mooi nieuws voor de leerlingen en het team, want we kunnen blijven doen wat we graag willen. Op school lesgeven aan jullie kinderen!

De extra maatregelen die afgelopen vrijdag afgekondigd zijn maken het er in de praktijk echter niet makkelijker op voor iedereen.

De volgende aanvullende en aangescherpte maatregelen zullen vanaf aankomende maandag 29 november 2021 van kracht zijn:

- De kinderen komen zoveel mogelijk zelf naar school en worden anders door een ouder naar school gebracht.

-De kinderen gaan zo mogelijk via hun eigen deur naar binnen. 

Groep 1/2 A eigen ingang meteen naar binnen

Groep 1/2 B eigen ingang meteen naar binnen

Groep 4 eigen ingang meteen naar binnen

Groep 3 via ingang dorpshuis naar binnen

Groep 5 en 8 gaan via de hoofdingang naar binnen. De leerkracht zal hier buiten staan en de groep mee naar binnen nemen.

Groep 6 en 7 gaan via de deur bij de brandtrap naar binnen. De leerkracht zal hier buiten staan en de groep mee naar binnen nemen.

- Het oude snottebellenbeleid wordt weer ingevoerd. Alle kinderen blijven nu ook bij milde klachten zoals een snottebel thuis.

- Alle volwassenen dragen bij het bewegen door de gangen een mondkapje.

- Dringend advies kinderen vanaf groep 6 dragen bij het bewegen door de gangen een mondkapje. Als de kinderen gaan zitten mag het mondkapje af. Als de kinderen in de klas lopen hoeft het mondkapje niet op. 

- Dringend advies voor onderwijspersoneel en leerlingen vanaf groep 6 om twee keer in de week een zelftest te doen. Wij vragen u dit dringende advies op te volgen.

- We gaan de groepen tot en met de kerst zoveel mogelijk uit elkaar houden. Dit houdt in dat groepsdoorbroken activiteiten even niet doorgaan. Tijdens de vieringen zoals Sinterklaas zullen wij hier ook rekening mee houden en kijken hoe het feest op een veilige en verantwoorde manier door kan gaan.

 

Wij realiseren ons dat dit wederom ingrijpende maatregelen en adviezen zijn voor u en ook voor ons. Wij zijn blij dat het onderwijs open mag blijven en zullen er alles aan doen om een veilige leer- en werkomgeving voor de kinderen en medewerkers te realiseren. Alleen samen kunnen wij corona onder controle krijgen. Wij gaan er weer voor en rekenen hierbij ook weer op uw medewerking!