Sinterklaas

Van onze leerlingredactie

Hoi wij zijn van de leerling-redactie in groep 7 en wij zijn: Luuk, Pien, Jawdat, Fiep, Tygo en Suus en wij gaan een stukje over het thema sinterklaas schrijven. In alle klassen hebben ze dingen gemaakt voor en over de Sint en zijn Pieten.

 

We beginnen met de kleuters:

Groep 1/2a ging een chocoladeletter maken van speciaal deeg. Ze hadden een letterwinkel gemaakt van chocoladeletter-doosjes. En ze hadden een Sint en Piet tekening gemaakt! Groep 1/2b heeft dit ook gedaan en zij hebben Sinterklaas geholpen met zijn kantoor maken. Ze hebben ook een stoomboot gemaakt en ze gingen een verlanglijst maken! De kleuters hebben dus super veel leuke dingen gemaakt!

 

Groep 3: Die hebben een postkantoor gemaakt met behulp van groep 1/2b. Ze hadden ook een brief gehad van Post Piet! Die buikgriep heeft! En ziek op bed ligt en daarom niet alle pakketjes kan leveren en daarom helpt groep 3 de Post Piet. Daarom hebben zij postzegels gemaakt. Dus goed bezig groep 3!

 

Groep 4: Die heeft een receptenboek gemaakt voor bakpiet, want die was zijn receptenboek kwijt! En ze hebben een natte en droge piet gemaakt, dus groep vier heeft weer een goede daad verricht.

 

Groep 5:  In deze groep zijn er pieten gemaakt en is er een verhaal gemaakt over Sint en Piet. Ook hebben zij een e-mail naar Sinterklaas gestuurd en super veel boeken gelezen over de Sint en zijn Pieten. Toppie groep 5!

 

Groep 6 heeft een mozaïek tekening gemaakt. Ook hebben zij een muziekles over sinterklaas gedaan (boomwhacker) en een nieuwsbegrip tekst over de Sint en zijn Pieten. Veel leuke dingen gemaakt dus!!!!

 

Groep 7: Wij hebben een fantasievoertuig gemaakt. En sinterklaas een nieuwe outfit gegeven en de Pieten. Sinterklaas kwam dit jaar niet met de boot maar met een ultrasnelle vervoermiddel. En dat was het!

 

Groep 8: Ze hebben spannende sinterklaas verhalen gemaakt en pepernoten geschat. En pepernoten schieters gemaakt.

 

En we hebben schoentje gezet en rekbare potloden gekregen.

De voorbereidingen voor het sinterklaasfeest op school zijn in volle gang!

 

Voor foto’s van het gemaakte werk, klik op onderstaande link:

https://photos.app.goo.gl/7HhGdTJgVbkbYP7c6