Nieuwsbrief Schoolmaatschappelijk werk

In januari start het wijkteam met diverse trainingen:

Piep zei de Muis (4 – 8 jaar) :

Ervaart jouw kind veel spanningen in de directe omgeving? En voelt zich daardoor niet prettig? Dan is er de PIEP zei de muis training voor extra steun.
Soms gebeuren er dingen in een gezin die voor extra spanning kunnen zorgen, zoals een ouder die ernstig ziek is, een echtscheiding, ruzie, geweld, overlijden of een ziek broertje of zusje. Tijdens de PIEP zei de muis training leren kinderen op een speelse manier eigen gevoelens en emoties te ervaren en ook hoe ze hiermee om kunnen gaan.

Billie Boem training (8 – 12 jaar):

Zijn er problemen thuis? Voel je je daardoor niet prettig? En weet je geen raad met je gevoelens? Dan is er de Billy Boem training.
Kinderen vinden het soms moeilijk om met hun ouders te praten over hun problemen. Ze willen geen extra last zijn voor hun ouders, of ze weten niet hoe ze met hun gevoel om moeten gaan. Dit kan veel spanning met zich mee brengen. Tijdens de training Billy Boem, merken zij dat ze niet de enige zijn.

Coole Kikker (8-12 jaar)

Coole Kikker is een training waar je je sociale vaardigheden verbetert en aanleert. Sociale vaardigheden zijn bijvoorbeeld vrienden maken en houden, samenwerken met anderen en leren welke emoties er zijn. In deze training ga je samen met andere kinderen theorie leren en ga je verschillende lastige situaties oefenen.

De trainingen zijn gratis en worden aangeboden door het wijkteam Incluzio Hollands Kroon

Aanmelden kan via : https://deacademievoorjou.nl/Aanbod

 

Karin van der Oord en Sefanja Kolenberg

Schoolmaatschappelijk werker

karin.vanderoord@wijkteam-hollandskroon.nl

Sefanja.kolenberg@wijkteam-hollandskroon.nl

incluzio incluzio