Kinderboekenweek 2021

Maandag 4 oktober t/m vrijdag 15 oktober

Op maandag 4 oktober start de Kinderboekenweek 2021 bij ons op school met dit jaar het thema: Worden wat je wil! En hoe fijn is het dat je in een boek alles kan worden wat je maar wilt!

Voor de opening zijn er 2 klassen aan elkaar gekoppeld (bijv. groep 3 aan groep 7). De oudste groep bereidt een toneelstukje, tekening, gedicht, liedje etc. voor waarin een beroep wordt omschreven, de kinderen uit de jongste groep moeten dan raden om welk beroep het gaat.

Gedurende 2 weken zullen er in de klassen verschillende lessen/activiteiten rondom lezen en het thema worden gedaan. Er worden deze 2 weken foto’s én gemaakt werk verzameld.

Op donderdag 14 oktober zal de Kinderboekenweek worden afgesloten. De groepen mogen dan bij elkaar in de klassen gaan kijken naar wat er allemaal gedaan is m.b.t. de Kinderboekenweek.

 

Tip voor thuis:

Kies samen met uw kind een leuk voorleesboek uit (bijv. in de bibliotheek) waarin een beroep centraal staat en lees uw kind hier iedere dag een stukje uit voor.

Uit een enquête onder de leerlingen van groep 5 t/m 8 blijkt dat ook de oudere kinderen het ontzettend leuk vinden om thuis voorgelezen te worden!