Gewoonte 1, 2 en 3

Wat gebeurt er in groep 8?

Gewoonte 1 is proactief zijn. Dat betekent dat je je eigen keuzes maakt. Bijvoorbeeld, mensen willen dat jij meedoet met inbreken in de supermarkt, maar jij wil dat niet. Dan kun je ervoor kiezen om weg te lopen of je kiest om het aan iemand te laten weten. Of je gaat naar een medewerker om te vragen of die de politie kan bellen.

 

Gewoonte 2 is: Begin met het einddoel voor ogen. Dat is dat je je eigen plan maakt. Bijvoorbeeld, je hebt 10 euro op de kermis en je mag alles opmaken, maar het hoeft niet. Dan kan je in een keer alles opmaken, of je deelt het geld over 2 dagen. En dan maak je je eigen plan om maar 5 euro uit te geven en waaraan. Dan kun je de volgende dag weer.

 

Gewoonte 3 is belangrijke zaken eerst. Dat is eerst werken dan spelen. Bijvoorbeeld, je vriend of vriendin vraagt: Zullen we voetballen buiten? Jij bent bezig met je huiswerk en dan moet je slim nadenken of je eerst leuke dingen gaat doen en op het laatste moment aan je huiswerk of dat je eerst je werk maakt en dan gaat buitenspelen.

 

Wij zijn in de klas bezig met onze persoonlijke missie we moeten in steekwoorden opschrijven wat wij belangrijk vinden in ons leven. Zoals familie, vriendschap, vertrouwen, huisdieren en liefde. Dat schreven wij in ons evaluatieschrift. En daarna moesten wij een woordweb maken met steekwoorden. Iedereen heeft straks zijn/haar eigen persoonlijke missie en die komt in het portfolio.

 

Geschreven door: Jenthe Kos en Noortje Smit

Boomposter_7gewoontes-Happy-Kids Boomposter_7gewoontes-Happy-Kids