Landelijke Opschoondag

De Landelijke Opschoondag ziet er dit jaar anders uit op 20 maart. In plaats van grote opschoonacties op en rondom school, vragen we leerlingen en ouders - rekening houdend met corona - thuis een opschoon-ommetje maken. Zo leren kinderen ook dit jaar op een positieve en actieve manier over zwerfafval – en hoe je dit sámen voorkomt. Heb je zelf na een drukke week ook zin om de benen even te strekken? Doe dan zelf ook mee (https://www.supportervanschoon.nl/kaart/#kom-in-actie)

Gratis opschoonpakket
Vergeet je actie niet aan te melden op de kaart van Supporter van Schoon. Dan zie je meteen wie in je buurt meedoet. Ook ontvang je een kortingscode, waarmee je in de Supportershop een gratis opschoonpakket bestelt. De kortingscode is alleen beschikbaar voor opschoonacties met maximaal 4 deelnemers. 

Gebruik Litterati
Met de Litterati-app, kun je foto’s uploaden van welk type afval en welke merken je op verschillende plekken vindt. Gebruik hierbij de uitdagingscode LOD2021. Zo maken we samen zichtbaar welk afval er op welke plekken is te vinden en kunnen we het samen aanpakken. De app is hier beschikbaar

Deel #verliefdopjebuurt
Wie vindt het meest opvallende stuk zwerfafval? Vraag kinderen om een Instagram-collage te maken met hun meest maffe vondsten. Laat ze Supporter van Schoon taggen in het resultaat en het daarna delen met #verliefdopjebuurt. De meest originele collage wint een gouden grijper!

Coronamaatregelen
Door het coronavirus ziet de Landelijke Opschoondag er anders uit dan andere jaren. Het belangrijkste advies: ga alleen, met het gezin óf met één iemand buiten het gezin op pad. Hou 1,5 meter afstand van mensen buiten je eigen huishouden. En lees voor je begint de preventiemaatregelen goed door.

 

We doen het samen

Voor de Landelijke Opschoondag werken we samen met Plastic Soup Foundation. Want wij geloven dat samenwerken dé sleutel is naar schoon. Dat geldt ook voor samenwerking in de buurt, tussen verenigingen, bedrijven, scholen en gemeenten. Dit jaar willen we daarbij extra benadrukken: doe het op afstand samen, maar denk aan je eigen gezondheid en die van anderen’

Actie aanmelden (https://www.supportervanschoon.nl/kaart/#kom-in-actie)

Nederland schoon Nederland schoon