Presentatie leader-in-me scholen

ingevoerd op 17-04-2015

Maandagavond 20 april gaat ons schoolteam samen met het team van Aloyisiusschool uit Schagen en het team van de Henricusschool uit Hippolytushoef bij elkaar zitten. Ook de oudergeledingen van de medezeggenschapsraden zijn uitgenodigd. We gaan dan een presentatie bijwonen op onze school over ”The leader in me” scholen.

Aanleiding voor deze bijeenkomst is een zoektocht naar verbeteringen van ons onderwijs. We zijn de afgelopen jaren intensief bezig geweest met het versterken van onze instructiekwaliteit, het beter omgaan met verschillen tussen kinderen en ons klassenmanagement. Wat daarbij steeds duidelijker werd is dat de kinderen zelf te weinig zijn betrokken bij het versterken van hun eigen ontwikkeling. Landelijk is die trend ook zichtbaar en onlangs in het nieuws weer gepresenteerd. 

De ”Leader in me”scholen werken vanuit de ideeen van Stephen Covey, die gebaseerd zijn op een levenshouding waarin je proactief bent, doelen stelt en samenwerkt.

Vorig schooljaar zijn Bart Oud en John Bruinsma (directeur Aloyisiusschool) naar Zweden geweest om zelf te zien hoe deze scholen werkten. In een probleemwijk, met criminaliteit en hoge werkeloosheid was het positieve effect van deze scholen op het onderwijs en de gemeenschap groot. Over de hele wereld vind je scholen die dit gedachtengoed toepassen. Niet alleen in probleemwijken, maar in heel diverse gemeenschappen.

De Leader in me-scholen gaan uit van 7 gewoonten die je als mens laat ontwikkelen  en als gemeenschap elkaar versterkt en helpt.

Maandagavond gaan we samen kijken of dit gedachtengoed ook voor onze scholen zou kunnen werken.  Wordt vervolgd....

 

Covey Covey