Laatste OR vergadering voor de schoolvakantie en overdracht van de voorzittershamer.

Dinsdag 4 juli hebben wij de laatste ouderraadvergadering van dit schooljaar gehouden. En waar wij de laatste jaren een beetje een traditie van maken – is dat de vergadering niet in school, maar op  locatie wordt gehouden. En dat was dit keer bij ons (Fietskafé Kolkman). 

De standaard agendapunten worden weer doorgenomen met o.a. nieuws van de school. Annemiek is druk bezig met de voorbereidingen voor de opening van het Kindcentrum. De eerste wijzigen zoals logo, vlaggenmast etc. zijn al zichtbaar. 

Er wordt druk gewerkt aan het makerslab. Er is een werkbank in de maak en wordt al snel geplaatst. 

Met de sponsorloop is enorm veel geld op gehaald. Ondanks dat het wel een hele warme dag was, hebben de kinderen enorm hun best gedaan en dat blijkt ook wel aan de opbrengst. 

Er worden verbeterpunten aangedragen voor Kwieb (overzichtelijker maken en terugzoekfunctie behoeft verbetering). Mochten andere ouders nog tips hebben dan kan Annemiek dit meenemen. 

De schoolreisjes waren een succes. Het was allemaal goed verlopen met blije en enthousiaste kinderen. 

Groep 8 is onlangs op schoolkamp naar Schoorl geweest. Ook dit was allemaal goed verlopen met veel leuke activiteiten en een hele gezellige bonte avond als afsluiting. De kinderen (maar ook leerkrachten en begeleiders) kwamen moe, maar voldaan terug. Een aantal OR-leden mogen komende week nog helpen bij de afscheidsavond en dan zitten de activiteiten er voor dit schooljaar er al weer op. 

Tevens hebben wij het financieel verslag over 2021-2022, het tussentijdse verslag van 2022-2023 alsmede de begroting doorgenomen. Het is duidelijk dat alle kosten fors zijn gestegen. Begin van het nieuwe schooljaar zullen wij kijken waar nog op bespaard kan worden, maar een mogelijke verhoging van de ouderbijdrage zit wel in het vooruitzicht. Het definitieve financieel verslag zal nog worden gepubliceerd op de site. Hiermee sluit Constance haar periode als penningmeester af. Wij willen haar heel erg bedanken voor haar bijdrage en inzet de afgelopen jaren. Haar opvolgster (Leonie) is al volledig ingewerkt en kan haar taak zo verder overnemen. 

Ook voor mij was het de laatste ouderraadvergadering. Annemiek spreekt ons met mooie en lieve woorden toe en ontvangen van de OR nog een mooie bos zonnebloemen en een boek. En sluiten de avond af met een hapje en een drankje.  

Ik heb de afgelopen 13 jaar met heel veel plezier deel genomen aan de ouderraad. Ik vond het fijn om onderdeel te zijn van een leuke en actieve groep ouders in wisselende samenstelling. Ik heb het zelf als zeer waardevol ervaren omdat je op deze wijze dicht betrokken bent bij de activiteiten en het reilen en zeilen van de school. Ik geef met een gerust hart de voorzittershamer over aan Suzanne 😉. 

Nogmaals iedereen ontzettend bedankt voor de mooie en gezellig jaren en alvast een hele fijne vakantie. 

Groetjes,

Carina Borst 

Foto Suzanne en Carina Foto Suzanne en Carina